nedelja, 18. novembar 2018.

Radojičić: Gradske službe spremno dočekale prvi sneg

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, v,d,. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i kooordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić, obavili su danas vanrednu kontrolu zimske složbe „Beograd-puta”. 

Prvi čovek prestonice se uverio da su svi raspoloživi kapaciteti u pripravnosti. Prilikom obilaska „Baze 1”, u Ulici Dragoslava Srejovića, Radojičić je razgovarao sa zaposlenima i rukovodstvom ovog javnog komunalnog preduzeća. 

Na ulicama je danas bilo raspoređeno 36 kamiona i 20 multi-kar vozila.  Oko 6.000 tona industrijske soli nalazi se u 13 baza „Beograd-puta” i one mogu svakog trenutka da se upotrebe u slučaju jačih snežnih padavina.

 – S obzirom da je danas pao prvi sneg, naše službe, kamioni i multi-kar vozila su angažovani u drugom stepenu pripravnosti. Očekujemo uveče i sutra ujutru dodatne padavine, ali sva javna preduzeća su spremna da reaguju. Imamo dovoljne količine industrijske soli, kao i angažovanih radnika – rekao je Radojičić, naglašavajući da su danas pored radnika „Beograd puta”, širom prestonice, na terenu bili zaposleni iz „Parking servisa”, „Zelenila Beograda” i „Gradske čistoće”. 

Radojičić je ukazao da će zimska služba adekvatno reagovati u slučaju jačih padavina, i da neće biti slučajeva da putare iznenadi sneg u novembru i decembru. Gradonačelnik je rekao da i kod drugih svetskih gradova,  prilikom jakih atmosferskih padavina, saobraćaj zna da bude usporen.

 – Pre nekoliko dana  jak sneg je padao u Njujorku, i te padavine su paralisale jedan od najvećih gradova sveta. Sve službe u Beogradu će se truditi da na osnovu svih dosadašnjih iskustava, u slučaju jakog snega, brzo reaguju. Pratimo metereološke prognoze, preventivno pospemo ulice i blagovremeno počnemo sa čišćenjem – zaključio je Radojičić. 

Prema gradonečelnikovim rečima, snabdevanje energentima u Beogradu je stabilno, svi linijski sistemi rade. Građevinska sezona „Beograd puta” je i dalje u toku, jer je ovo samo kratki hladni talas. Već od utorka, nastavljaju se redovni radovi na renoviranju ulica. 

Gradonačelnik Radojičić je apelovao na sve vozače da budu pažljivi u saobraćaju i da na automobilima imaju zimske pneumatike.