ponedeljak, 19. novembar 2018.

Radojičić: Gradske službe na terenu, Beograđani nemaju razloga za brigu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je jutros bazu JKP „Beograd-put” na Novom Beogradu i tom prilikom poručio da su gradske službe spremne za predstojeći period sa niskim temperaturama.

Obilasku je prisustvovao i vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glaavaš, kao i rukovodilac Zimske službe JKP „Beograd-put” Željko Maravić. 

– Nalazimo se u Bazi 7 Zimske službe JKP „Beogradput”. Tokom minule noći, sve gradske službe su bile aktivne i na terenu. Na gradskim ulicama bilo je 41 vozilo „Beograd-puta”, kao i 20 multikar vozila istog preduzeća. U svakoj od 13 baza zimske službe imamo dovoljne količine soli. Sve ulice su prohodne i preventivno posute industrijskom solju. Pored operative „Beograd-puta”, na terenu se nalaze i radnici JKP „Zelenilo – Beograd” i JKP „Parking servis”. Osim „Beograd-puta”, tokom 24 sata dežura i JKP „Gradska čistoća” sa oko 280 radnika, koji su tokom noći posipali prolaze, stepeništa i pešačke prelaze – rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, tokom prošle noći su se stvorili uslovi za pojavu leda, ali zahvaljujući odlično urađenom poslu, koji su obavile gradske službe, većih problema nije bilo.

– Javni prevoz je tokom minule večeri i noći funkcionisao uz svega jedan manji problem, dok prema informacijama kojima trenutno raspolažemo sve toplane rade normalno i bez problema. Od početka grejne sezone imali smo nešto više od 300 žalbi na grejanje i isto toliko intervencija, a budući da JKP „Beogradske elektrane” greje oko 310.000 stanova, taj broj je prihvatljiv. U narednih 48 sati ponovo očekujemo padavine, nešto intenzivnije nego tokom minule noći i večeri, kao i duže periode sa niskim temperaturama. Ipak, poruka za Beograđane je da nema razloga za brigu, jer su sve gradske službe spremne, opremljene i nalaze se na terenu – poručio je gradonačelnik.