sreda, 5. decembar 2018.

Otvorena nova fiskulturna sala u OŠ „Nikola Tesla” u Obrenovcu

Pomoćnici gradonačelnika Andreja Mladenović i Aleksandar Marković, član Gradskog veća Miloš Dangubić i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak prisustvovali su danas otvaranju nove fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Nikola Tesla” u Obrenovcu.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je da današnji događaj predstavlja dokaz da se grad razvija u svim njegovim delovima.

– Skela je jedno od najudaljenijih mesta od grada, ali je ona i važna za ceo Beograd. Ovdašnju školu „Nikola Tesla” pohađa 126 mališana i Opština Obrenovac je prepoznala potrebu da svaka škola mora imati fiskulturnu salu. Sada na pravi način može da se realizuje nastava, a deca imaju uslove da se bave sportom, folklorom i drugim aktivnostima – istakao je Mladenović.

On je dodao da će se na ovom mestu verovatno i odigravati veliki broj aktivnosti važnih za ovo naselje. 

– Zato smo ponosni što možemo da podelimo zadovoljstvo sa kolektivom škole i stanovnicima Skele i nadam se da ćemo zajedno dovršiti proces koji smo započeli. Preostala nam je Zvečka, kojom ćemo zaokružiti ceo ovaj proces – kazao je Mladenović, podsetivši da je investicija bila vredna 70 miliona dinara, da se radi o modernoj hali koja se brzo gradi, a istovremeno je i energetski efikasna i dugotrajna. 

Mladenović je istovremeno najavio da će se sa ovakvim projektima nastaviti i u budućnosti, kao i da će drugi delovi Beograda koji imaju tu potrebu dobiti slične objekte. 

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković kazao je da je današnji dan veliki za stanovnike naselja Skela.

– Mi ispunjavamo data obećanja, od „Beograda na vodi”, „Meite”, „Plaze” i svih drugih velikih projekata, pa sve do fiskulturne sale u naselju Skela. Ovaj objekat mnogo znači svim stanovnicima Skele, a možemo da najavimo i da će naselje Zvečka dobiti novu školu i fiskulturnu salu. Želimo da ravnomerno razvijamo sve delove grada i opština, kako ljudi ne bi napuštali mesta u kojima žive – kazao je Čučković, zahvališi učiteljicama i nastavnicima fizičke kulture koji su, uprkos teškim uslovima, decenijama posvećeno radili sa decom.

Događaju je prisustvovala i direktorka OŠ „Nikola Tesla” Gordana Petrović.