petak, 7. decembar 2018.

Književni susret dece pesnika i pesnika za decu

Prijatelji dece Beograda u saradnji sa Prijateljima dece Vračara i Gradskom opštinom Vračar organizuju finalno gradsko takmičenje dece pesnika osnovnih i srednjih škola Beograda u nedelju, 9. decembra, u Svečanoj sali Gradske opštine Vračar, Njegoševa 77, sa početkom u 12 sati, saopštavaju iz ove institucije. 

Tokom novembra, više od 3.500 dece pesnika iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu kazivali su svoje stihove vršnjacima i odraslim pesnicima – stvaraocima poezije za decu i mlade. 

Na finalnom gradskom takmičenju nastupiće 37 učesnika iz 14 gradskih opština u kategoriji mlađih i starijih razreda osnovnih škola i kategoriji srednjih škola. 

Po odluci žirija u sastavu: Marina Prole, Rajko Lukač i mr Božidar Pešev, pobednicima gradskog takmičenja biće dodeljene nagrade i diplome. Najuspešnijem učesniku biće dodeljena Povelja „Vaska Jukić Marjanović”, koju su 2016. godine ustanovili Prijatelji dece Beograda.

Pokrovitelj programa je Gradska uprava Grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćin je Gradska opština Vračar.