petak, 7. decembar 2018.

„Trofej Beograda” u streljaštvu

U organizaciji Streljačkog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, od petka do nedelje, od 7. do 9. decembra biće održano 43. Internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu. Takmičenje će biti održano u „Belekspo” centru na Novom Beogradu, a na vatrenu liniju će izaći preko 300 strelaca. 

Za medalje i vredne nagrade boriće se strelci sa četiri kontinenta. Sem srpskih, prijavljeni su i takmičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Egipta, El Salvadora, Grčke, Mađarske, Islanda, Japana, Makedonije, Nigerije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine. Publika će imati priliku da na delu vidi veliki broj osvajača medalja sa olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava. 

U petak, 7. decembra, na programu je takmičenje u mešovitim parovima, novoj atraktivnoj olimpijskoj disciplini. Dan kasnije, strelci će se boriti za medalje na „Trofeju Beograda” u pojedinačnoj seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Specijalnim „Trofejom Beograda” biće nagrađeni takmičari koji u izboru Organizacionog odbora budu proglašeni za najuspešnije strelce puškom i pištoljem. Turnir se u nedelju završava „Velikom nagradom Beograda”.

Ulaz u halu „Belekspo” centra je slobodan. 

Internacionalnim prvenstvom Beograda završava se sedmica bogata streljačkim takmičenjima u Beogradu, jer u „Belekspo” centru je u toku Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem u parastreljaštvu.