četvrtak, 13. decembar 2018.

Novogodišnji i božićni praznici u DKC-u

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, Dečji kulturni centar Beograd u okviru manifestacije „Beogradska zima”, koju organizuje Grad Beograd, osmislio je pravu zabavu za decu i njihove roditelje. Tokom decembra i januara publika će moći da vidi četiri gala muzičko-scenska programa, da poseti Novogodišnji sajam i učestvuje u umetničkim radionicama „Napravi svoju čestitku” i „Kreiraj ukras za jelku”'. Ulaz za sve programe je slobodan.

Prvi veliki novogodišnji program u Dečjem kulturnom centru Beograd je „Novogodišnji gala koncert” koji će se održati u nedelju, 16. decembra, u 12 časova na Velikoj sceni „Donka Špiček”. Na repertoaru ovog koncerta su novogodišnje i božićne popularne pesme, u izvođenju trenutno najaktuelnijih izvođača popularne muzike za decu – Minje Subote, Leontine Vukomanović, Tijane Dapčević, Ivane Peters, Mari Mari, Jelene Tomašević, Buleta Goncića i drugih. Njihove nastupe će ispratiti i nastup poznatih dečjih horova Dečjeg kulturnog centra Beograd i „Čarolija”. 

Pre i posle koncerta, u Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd, od 11 do 13 časova, deca će imati priliku da učestvuju u umetničkim radionicama i od 11 do 15 časova da posete Novogodišnji sajam.  

Narednog vikenda, 22. i 23. decembra, deca i njihovi roditelji moći će da učestvuju u novogodišnjim umetničkim radionicama u Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd, ali i na otvorenom prostoru u „Magičnom gradu” na Trgu Nikole Pašića, gde će se održati koncert „Deda Mraz nam stiže u grad” (22.  decembra u 14 časova). 

Program „Božićni koncert u Dečjem kulturnom centru Beograd” održaće se u subotu, 12. januara, u 12 časova na Velikoj sceni „Donka Špiček, dok će se na istom mestu održati i Svetosavski koncert „Pojte i utrojte” zakazan za 22. januar, od 11 časova.