petak, 14. decembar 2018.

Radojičić: Zbog snežnih padavina, sve komunalne službe 24 sata na terenu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić predsedavao je danas sednici Štaba za vanredne situacije u Skupšini Grada Beograda, na kojoj se razgovaralo o spremnosti i merama koje će se preduzeti povodom snežnih padavina. Sednici su prisustvovali predsednik Skupštine Beograda Nikola
Nikodijević i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, kao i predstavnici gradskih sekretarijata, komunalnih preduzeća i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Radojičić je rekao da su ulice tretirane i pre padavina, kao i da su ekipe raspoređene na terenu.

– Više od 120 kamiona je napunjeno solju i posipanje je uveliko počelo. Od danas, više od 1.600 radnika i 300 vozila će na beogradskim ulicama, u sve tri smene, voditi računa da Beograd funkcioniše najbolje moguće – rekao je gradonačelnik.

Tokom sednice Štaba za vanredne situacije, saradnici su obavestili gradonačelnika da su komunalne službe spremne i koordinisane, s obzirom na to da se tokom vikenda očekuje više od 30 centimetara snega.

Gradonačelnik je istakao da će rasporediti svoje saradnike na svim važnim  punktovima, da će se ujutru redovno proveravati stanje na ključnim lokacijama i da u svakom trenutku moramo biti sigurni da sistem funkcioniše. 

– Beograd jeste spreman, ali moramo biti realni. S obzirom na količinu padavina, problemi se mogu očekivati, posebno u saobraćaju, koji će biti otežan jer će sneg padati i u špicu. Zbog toga apelujem na građane da budu strpljivi, a na vozače da prednost u kretanju daju vozilima komunalnih službi, kako bi sve aktivnosti na vreme bile urađene – kaže Radojičić.