petak, 14. decembar 2018.

Gradonačelnik u Starom dvoru ugostio decu iz Prihvatilišta

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prisustvovao je danas humanitarnoj manifestaciji „Snežna čarolija”, koja se u organizaciji Prihvatilišta za decu održala u Svečanoj sali Starog dvora. 

On je deci iz Prihvatilišta poželeo dobrodošlicu, istakavši da je manifestacija lepa prilika da se pokažu njihove kreacije i nagrade najbolji radovi. 

– „Snežnom čarolijom” šaljemo jaku poruku, a to je da razbijamo barijere između dece koja žive u Prihvatilištu i dece koja žive u svojim porodicama. Ovo je i pokazatelj da deca iz Prihvatilišta, iako su trenutno u ustanovi, nisu na marginama, već da žive u centru našeg društva. Oni su danas domaćini ovog skupa i ovo je sjajna prilika da steknu nova prijateljstva i da uživaju u prednovogodišnjem programu. Upravo to želimo, da svako dete u Beogradu oseti radost praznika, bez obzira da li će praznike dočekati u ustanovi ili u porodičnom domu – ukazao je Radojičić. 

Gradonačelnik je najavio skori kraj radova i svečano useljenje u novu zgradu Prihvatilišta, kako bi se deci, prema njegovim rečima, omogićili bolji uslovi i vratili osmesi. 

– Ove nedelje sam posetio novu zgradu Prihvatilišta za decu, koja će biti useljena 25. februara. Na 1.700 kvadrata deca će imati konfor i za učenje, druženje, sport i zabavu. Osluškujemo emocionalne i materijalne potrebe dece iz Prihvatilišta i spemni smo da ih sve zadovoljimo kako bi imali bezbrižno detinjstvo. Ovim programom ujedno šaljemo i poruku deci da neguju tradicionalne vrednosti, a to su radost u pisanju i dobijanju novogodišnjih čestitki, druženje i igra umesto da u ovom trenutku sede za računarima – istakao je gradonačelnik.
 
On je poželeo deci iz Prihvatilišta srećne Novogodišnje praznike, da najbolji, kako je rekao, za svoje radove budu nagrađeni, a svi zajedno da budu podržani u daljem životu. 

Direktorka Prihvatilišta za decu Danijela Stajković je zahvalila prijateljima te ustanove što se svakodnevno trude da deci, korisnicima Prihvatilišta vrate osmehe na lica. 

– Centrima za socijalni rad, školama, prijateljima iz javnog života, kompanijama i sindikatima hvala što doprinose da svakodnevni život deci iz Prihvatilišta bude manje težak. Posebno hvala na intezivnom  radu da se ovom gradu obezbedi institucija sa 48 kreveta, uvek spremna da primi svako dete koje se nađe u kriznoj, rizičnoj ili hitnoj situaciji, a potom iznađe najbolje rešenje  – ukazala je Stajkovićeva i poručila deci, učesnicima konkursa da su svi pobednici. 

Na četvrtoj humanitarnoj manifestaciji proglašeni su najbolji dečji radovi sa konkursa „Snežna čarolija”. Takođe je organizovana Novogodišnja aukcija na kojoj su prikupljena sredstva za decu iz Prihvatilišta.