subota, 15. decembar 2018.

Radnici „Zelenila” od jutros čiste sneg

Radnici JKP „Zelenilo – Beograd”, njih 416, od 6 časova ujutru angažovani su na čišćenju snega.

Čišćenje snega se obavlja ručno i uz pomoć angažovane mehanizacije. Na terenu se nalazi ukupno 81 mašina i to: 19 putara, pet kipera, jedan kamion FAP, šest specijalnih multikar vozila, tri hidraulične platforme, četiri komada specijalnog vozila „wille”, jedan traktor sa emulzijom, 14 traktora Kubota, pet traktora AGT, deset traktora „solis”, jedan traktor „rondo”, jedan traktor „prima” i osam „maestrala”.

Vrši se i posipanje soli i emulzije, stresanje snega sa četinara, klupa i žive ograde.

– JKP „Zelenilo – Beograd” je tokom zimske sezone 2018/2019. godine u obavezi da uklanja sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa i trotoara koji se nalaze u parkovima, skverovima i oko njih, a koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja na svih deset centralnih gradskih opština, ukupne površine 744.192 metra kvadratna – rekao je direktor ovog preduzeća Slobodan Stanojević.

Na osnovu Odluke Grada Beograda, „Zelenilo” će uklanjati sneg i sa 136 stajališta javnog prevoza, na tačno utvrđenim lokacijama (4.923 metra kvadratna), kao i ispred pojedinih, unapred utvrđenih objekata Vlade Republike Srbije i objekata Narodne skupštine, što ukupno iznosi površinu od 20.412 metara kvadratnih. Po nalogu Gradskog štaba, uklanja se sneg i sa tačno definisanih površina koje su van Programa redovnog održavanja (187.451 metar kvadratni).

Radnici JKP „Zelenilo – Beograd” čistiće sneg na terenu dokle god za to bude bilo potrebe.