nedelja, 16. decembar 2018.

Ekipe „Zelenila” intervenisale na 103 lokacije

U toku jučerašnjeg dana i noći, ekipe Operativnog tima za hitne intervencije „Zelenila – Beograd” sanirale su prelomljena stabla i grane na 103 lokacije širom Beograda. Tokom dana i dok god za to bude potrebe, radnici nastavljaju da otklanjaju posledice snežnih padavina. 

– Iako radnici „Zelenila” svakoga dana tokom čitave godine vrše redovne mere nege na stablima, sada, usled težine vlažnog snega koji se zadržava na krošnjama, dolazi do preloma grana ili stabala – pojasnio je Dražen Tica, direktor Sektora javnih zelenih površina ovog preduzeća. 

Intervencije su vršene na nekoliko lokacija na kojima su delovi stabala pali na ulicu i na kratko zaustavili ili otežali saobraćaj. „Zelenilo” je intervenisalio u Ulici kneza Višeslava, zatim na uglu Braće Baruh i Visokog Stevana, kao i u ulicama Jove Ilića, Vodovodskoj, Svetozara Markovića, Prote Mateje, Siminoj, Visokog Stevana i Krunskoj, gde su stabla ili grane padali na kolovoz, a ekipe su u najkraćem roku izlazile na teren i omogućavale ponovno neometano odvijanje saobraćaja. Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima. 

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje JKP „Zelenilo – Beograd” radnim danima od 7.30 do 15.30 časova na broj telefona 2630-506, a posle tog vremena dežurnoj službi JKP „Zelenilo – Beograd”, Bulevar vojvode Mišića 85a, na broj telefona 2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa, navodi se u saopštenju ovog preduzeća.