nedelja, 6. januar 2019.

Nikodijević i ministar Antić na Badnje veče sa zaposlenima u JKP „Beogradske elektrane”

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić tradicionalno su na Badnje veče obišli zaposlene u JKP „Beogradske elektrane”. Nikodijević je tom prilikom podsetio da su „Beogradske elektrane” najveći proizvođač i distributer toplotne energije u jugoistočnoj Evropi i zahvalio ljudima koji rade na najradosniji hrišćanski praznik – Božić, kako bi Beograđani nesmetano uživali tokom praznika.

Događaju je prisustvovao vršilac dužnosti sekretara za upravu Grada Beograda Nikola Prelević, vršilac dužnosti podsekretara za energetiku Milan Vulević, kao i pomoćnik direktora JKP „Beogradske elektrane” Zoran Spasenoski.

Nikodijević je podsetio na tradiciju obilaska zaposlenih u javnim komunalnim preduzećima i gradskim službama koje praznične dane provode na radnim mestima.

– Da bi situacija u oblasti energetike bila na odgovarajućem nivou i da bi građani bili zadovoljni uslugom, neophodno je da imamo sistem koji funkcioniše, a jedan od glavnih oslonaca tog sistema jesu „Beogradske elektrane”. Veoma smo zadovoljni načinom rada i poslovanja ovog preduzeća. Tokom prošle godine urađen je remont i proširenje kapaciteta, što se pokazalo kao odličan potez budući da je u prva tri meseca grejne sezone zabeležen pad reklamacija od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, u tekućoj grejnoj sezoni već je bilo 26 dana kada je režim rada bio tokom 24 časa.

– Tako će biti sve dok su temperature tokom čitavog dana ispod nule. Prema prognozama meteorologa, toplije vreme nas očekuje tek od sredine meseca, tako da će do tada ovaj režim ostati na snazi. Važno je istaći da JKP „Beogradske elektrane” iz godine u godinu ima sve veći broj korisnika, trenutno oko 310.000 domaćinstava, odnosno više od milion građana. Stabilan rad ovog sistema neophodan je za normalno funkcionisanje grada Beograda – zaključio je Nikodijević.

Ministar Aleksandar Antić rekao je da je stanje u čitavoj Srbiji na polju energetike redovno.

– „Beogradske elektrane” kao najveće, ali i toplane u preko 60 gradova širom zemlje rade u potpuno normalnom režimu. Ovo preduzeće je najznačajniji deo energetskog sistema Srbije, a toplana „Novi Beograd”, u kojoj se nalazimo, predstavlja najveću pojedinačnu toplanu u Evropi. Želim da čestitam i ljudima koji vode Beograd jer su uložili puno energije i značajno investirali kako bi ovaj sistem bio stabilan. Snabdevanje svim ključnim energentima za sve toplane u Srbiji je apsolutno stabilno – poručio je Antić i zahvalio zaposlenima koji se nalaze na radnim mestima u vreme velikih praznika.

On je zaposlenima čestitao Badnje veče i Božić, a po tradiciji se putem radio-stanice obratio radnicima „Elektrana”.