subota, 12. januar 2019.

Ulice prvog prioriteta očišćene, a čiste se i ostale

Ulice prvog prioriteta u dužini od oko 1.700 kilometara su očišćene i trenutno se čiste ulice drugog prioriteta, rekao je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gostujući u Jutarnjem programu TV „Hepi”.

– Trenutno smo u trećem stepenu angažovanja jer za danas nisu najavljene veće nove padavine. Ekipe „Vodovoda” i „Elektrana” takođe dežuraju 24 sata, a većih kvarova nije bilo. Saobraćaj normalno funkcioniše, nema skraćenih linija i konstantno pratimo situaciju. Svi kol-centri beogradskih komunalnih preduzeća su dostupni, a tu je i „Beokom servis” kome Beograđani takođe mogu da se obrate. „Gradska čistoća”, „Parking servis” i „Zelenilo” čiste javne površine, a apelujem i na sugrađane da očiste prostore ispred svojih zgrada i lokala kako bi se izbegla povređivanja sugrađana – kazao je Mladenović.

Govoreći o pojavi ledenica, Mladenović je upozorio da je neophodno njihovo uklanjanje, a tamo gde je pristup onemogućen, potrebno je obeležiti prostor i preko „Beokom servisa” obavestiti nadležne kako bi ih uklonili.


– U periodu koji je iza nas podelili smo dovoljno industrijske soli građanima preko mesnih zajednica i apelujem na sugrađane da budu oprezni. Ukoliko je potrebno još soli za posipanje ispred stambenih zgrada i drugih prostora, sugrađani se mogu javiti mesnim zajednicama koje su zadužene za distribuciju soli koju je obezbedio Grad Beograd – kazao je Mladenović.