petak, 18. januar 2019.

Danas privremeno oduzeto pet automobila od nelegalnih taksista

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda danas su privremeno oduzele pet automobila od „divljih taksista”, što je ukupno 21 automobil od početka akcije 29. decembra prošle godine.  

Taksisti S.M. iz Beograda, koji je nelegalno obavljao ovu delatnost, privremeno je oduzet automobil marke „reno senik”, a proverom je utvrđeno da je brisan iz registra takista u APR i da je koristio krovnu oznaku „Gold taksija”. Nelegalnom taksisti G.K. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „fiat multipla”. Utvrđeno je da je G.K. brisan iz registra taksista, a da je imao na automobilu krovnu oznaka sa grbom Grada Beograda. „Divljem taksisti” M.Z. iz Beograda privremeno je oduzet „sitroen C5”. Utvrđeno je da je M.Z. imao dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin, a da je nelegalno koristio tablu „Naksis taksija”. „Divljem taksisiti” I.A. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „folksvagen pasat”. Utvrđeno je da je I.A. imao taksi dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin. „Divljem taksisiti” D.M. iz Beograda privremeno je oduzet automobil marke „dačija logan”, a utvrđeno je da je ova osoba brisana iz registra taksista u Agenciji za privredne registre i da je nelegalno koristio krovnu oznaku „Gold taksija”. 

Komunalna policija Grada Beograda izvršiće narednih dana i kontrolu taksi udruženja čije su oznake koristili nelegalni taksisti, kako bi se utvrdilo pod kojim uslovima su ih posedovali.

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija Grada Beograda vrše privremeno oduzimanje nelegalnih taksi vozila primenjujući nova zakonska ovlašćenja koja su data Komunalnoj policiji. 

Od početka primene ovlašćenja 29. decembra, privremeno je oduzeto ukupno 21 vozilo. Ova aktivnost će biti nastavljena sve dok na teritoriji grada Beograda bude nelegalno radio i poslednji „divlji taksista”. Grad Beograd neće tolerisati rad „divljih taksista” koji varaju građane, ne plaćaju poreze državi i brukaju nas kod turista. Grad je odlučan da ovu odluku spovodi dosledno.

Komunalna policija će nastaviti da oduzima nelegalna taksi vozila u kontinuitetu, kako niko bez regularne taksi dozvole ne bi mogao da vrši taksi usluge na teritoriji Beograda.