nedelja, 20. januar 2019.

Vesić: Uvođenje reda u taksi prevoz u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je, na osnovu novih ovlašćenja koje imaju Komunalna policija i saobraćajna inspekcija, Grad Beograd od 29. decembra prošle godine počeo privremeno oduzimanje vozila „divljih taksista”. Procedura predviđena zakonom jeste takva da se vozila najpre oduzimaju privremeno, a sud potom donosi odluku za trajno oduzimanje, pojasnio je Vesić. 

– To je bio jedini način da se izborimo sa „divljim taksistima” jer mislim da ne postoji bezmalo niko od vas ko nije imao neprijatan susret i iskustvo sa njima, plaćajući više nego što treba. Od 29. decembra oduzeli smo 24 autobomila i nastavićemo sve dok bude „divljih taksista” u Beogradu – naveo je Vesić.

On se osvrnuo na situacije kada nelegalni taksisti imaju table registrovanih udruženja, za koje oni pak tvrde da su ukradene, što bi trebalo da se prijavi policiji. 

– Udruženja koja slučajno ili namerno izdaju table mimo pravilne procedure moraće da plaćaju kazne jer su i oni za to odgovorni. Posle rešavanja „divljih taksista” u gradu čeka nas reševanje možda i većeg problema na aerodromu. Vreme je da „divlji taksisti” shvate da ne mogu tako da se ponašaju jer, za razliku od njih, legalni taksisti rade kako treba i plaćaju porez – ocenio je Vesić, napominjući da će se razgovarati i sa opštinama jer se dešavalo da taksisti žive u Beogradu, a da imaju dozvole Sečnja ili Alibunara. 

On je dodao da će se nakon toga grad posvetiti legalnim taksistima, u čemu će sarađivati sa udruženjima. Namera je da sva taksi vozila budu iste boje i da imaju iste uslove, poput klime i mogućnosti plaćanja platnim karticama. 

Vreme je da se ova oblast uvede u red i odlučni smo da to sprovedemo do kraja, zaključio je Vesić.