petak, 8. februar 2019.

Završena obuka „Put do uspešnog preduzetnika”

U organizaciji opštine Zemun i Filijale za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje održana je dvodnevna obuka „Put do uspešnog preduzetnika” za 70 nezaposlenih sa evidencije.

Kako je saopšteno iz opštine Zemun, uverenja o uspešno završenoj obuci polaznicima su danas podelili član Veća GO Zemun Zoran Borjan i zamenik direktora Filijale NSZ Beograd Siniša Knežević.

Borjan je istakao važnost ovakvih obuka, ali i svih aktivnosti koje Savet za zapošljavanje GO Zemun u saradnji sa NZS sprovodi u kontinuitetu, a rezultat je osam odsto manja stopa nezaposlenosti u Zemunu u 2018. godini.  

Obuku i radionicu o preduzetništvu održala je Tanja Milenković, dok je Vesna Pavlović govorila o javnim pozivima za finansijsku pomoć, odnosno državnim subvencijama za pokretanje sopstvenog biznisa i samozapošljavanje. Drugog dana obuke Pavle Knežević je kroz obuku i radionicu sa učesnicima obradio izradu biznis plana.

Obuka je jedna od besplatnih usluga kojima Nacionalna služba zapošljavanja nastoji da poduči nezaposlene kako da stečena znanja primene i apliciraju za sredstva za pokretanje sopstvenog posla, kako bi realizovali svoje poslovne ideje. 

Zamenik direktora Filijale NSZ Beograd Siniša Knežević naglasio je odličnu saradnju sa gradskom opštinom Zemun koja se ogleda u realizaciji obuka, radionica,  javnih radova, sajmova zapošljavanja, i projekta „Zaposlimo Zemun” odnosno, neposredne ponude poslova na punktovima na otvorenom u svim zemunskim naseljima.