petak, 8. februar 2019.

U nedelju na Košutnjaku 52. Beli kros

Tereni Sportskog centra „Košutnjak“ kod hotela „Trim“ biće u nedelju 10. februara od 10.30 domaćin tradicionalnog atletskog takmičenja 52. Beli kros, saopšteno je iz Sekretarijata za sport i omladinu koji je pomogao organizaciju ovog događaja.

Ova manifestacija je nastala u januaru 1966. godine kao interno, klupsko takmičenje Atletskog kluba „21. maj“ iz Rakovice. Mnogi naši atletičari, među kojima su Olivera Jevtić, Amela Terzić, Marija Stambolić, Sonja Stolić, Sreten Ninković, Dane Korica, Dragan Zdravković, Mirko Petrović, Vera Nikolić, Darko Živanović i mnogi drugi, započeli su karijeru na Belom krosu.

Organizatori krosa su, kao i predhodnih godina Atletski savez Srbije i Atletski klub „21 maj“ iz Rakovice. Na krosu će učestvovati naši najbolji takmičari, kao i atletičari iz Republike Srpske, Slovenije, Makedonije, BIH, Crna Gore, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Ukrajine i Moldavije. Očekuje se da u sedam trka, koliko se nalazi u programu krosa, učestvuje preko 650 takmičara, od čega oko 70 stranih, razvrstanih u 24 kategorije po uzrastu.

Promoter ovogodišnjeg krosa je Olivera Jevtić, a pored nje učestovaće još Amela Terzić,  Teodora Simović i mnogi drugi.