sreda, 13. februar 2019.

Jedinstveno postupanje svih pravobranilaštava za što efikasniju naplatu starih dugova

Gradski pravobranilac Grada Beograda Ljiljana Blagojević održala je danas sastanak sa predstavnicima Sekretarijata za imovinske i pravne poslove i opštinskih pravobranilaštava o primeni Odluke o regulisanju starog duga zakupaca poslovnog prostora na kome je nosilac prava svojine grad Beograd.

Po rečima Ljiljane Blagojević, sastanak je zakazan na inicijativu pravobranilaštava gradskih opština  radi zauzimanja zajedničkih stavova u pogledu načina primene ove gradske odluke koja je doneta 2018. godine sa ciljem regulisanja velikih dugovanja pojedinih zakupaca poslovnih prostora.

– Odluka podrazumeva mogućnost sklapanja sporazuma sa, ili Sekretarijatom za imovinske i pravne poslove, nadležnim organom gradske opštine ili Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište u zavisnosti od toga u čijim poslovnim knjigama se vodi evidencija. Cilj današnjeg sastanka je zauzimanje zajedničkih stavova u pogledu načina primene gradske odluke, a treba napomenuti da su zajednički sastanci postali deo naše redovne prakse kako bi stalno usaglašavali stavove i jednoobrazno primenjivali propise. Veoma nam je važno da naša postupanja budu jedinstvena kako bismo na najbolji način ostvarili što bolju ulogu organa u zaštiti imovinskih prava i interesa grada Beograda – kazala je Ljiljana Blagojević.

Na sastanku su usaglašeni stavovi koji će za rezultat imati efikasniju naplatu javnih prihoda grada Beograda.