četvrtak, 14. februar 2019.

Put do uspešnog preduzetnika

Dvanaesti cilkus obuke za polaznike u biznisu „Put do uspešnog preduzetnika“, koju su organizovale opština Rakovica i Nacionalna služba za zapošljavanje - služba Rakovica, je završen, saopšteno je iz ove opštine.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i Siniša Knežević, zamenik direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) za grad Beograd uručili su sertifikate polaznicima koji su uspešno završili obuku. Za 12. ciklus obuke prijavilo se više od 100 nezaposlenih lica, koja su dobila sertifikate o uspešno završenoj obuci. 

Dvodnevnu obuku i ovoga puta sproveli su akreditovani predavači NSZ, koji su polaznike informisali o prvim koracima pri pokretanju sopstvenog biznisa, sa posebnim akcentom na izradi biznis plana. Sa dobijenim sertifikatom budući preduzetnici su stekli uslov za apliciranje pri dodeli podsticajnih sredstava koje svake godine izdvaja NSZ za početnike u preduzetništvu.

Opština Rakovica je u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje uspešno organizovala dvanaest ciklusa obuke „Put do uspešnog preduzetništva“, koju je do sada završilo više od 500 polaznika.