četvrtak, 14. februar 2019.

Tradicionalna sadnja jelki sa busenom

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beograd” organizovalo je danas tradicionalnu sadnju jelki sa busenom koje su građani posle praznika doneli u rasadnike preduzeća. 

Ovoga puta radnicima „Zelenila-Beograd” u sadnji su pomogli mališani iz Predškolske ustanove „11. april”, iz vrtića „Zvezdana prašina”. Jelke su zasađene na uglu ulica Marka Čelebonovića i Norveške u naselju Bežanijska kosa. 

Imajući u vidu činjenicu da se tokom novogodišnjih praznika samo u Beogradu uništi stotine hiljada jelki, „Zelenilo-Beograd uvek apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom. Onima koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, „Zelenilo” je dalo mogućnost da jelke donesu u rasadnike ovog gradskog preduzeća, kako bi ih zasadili na površinama gde je planirana sadnja. 

Cilj ove tradicionalne akcije je da se deci ukaže na značaj zaštite i očuvanja drveća i životne sredine vraćanjem stabala jelki u prirodu nakon  novogodišnjih praznika. Na taj način produžava se život četinara, utiče na povećanje broja zelenih površina u gradu, a time i na humanije, zdravije i kvalitetnije okruženje.