četvrtak, 14. februar 2019.

Stop nasilju u partnerskim odnosima

Savet za bezbednost Gradske opštine Zemun je u saradnji sa Policijskom stanicom Zemun i Kancelarijom za mlade ove opštine organizovao prigodnu akciju na dan Svetog Trifuna, odnosno Svetog Valentina podelu flajera i medenjaka u obliku srca sa jasnom porukom „Stop nasilju u partnerskim odnosima”, saopšteno je iz opštine Zemun.

Predsednik Saveta za bezbednost i sekretar skupštine opštine Marko Janković želi da ukaže na negativan trend porasta slučajeva nasilja među mladima i u porodici.

–Aktivnosti Saveta za bezbednost usmerene su na prevenciju nasilja u svim sferama života, a današnjom akcijom upućujemo apel partnerima da gaje toleranciju u odnosima, pokušavajući da na taj način podignemo i društvenu svest o štetnosti ove izuzetno negativne pojave koja uzima maha u našem društvu – rekao je Janković.

Savet za bezbednost GO Zemun u kalendaru aktivnosti za 2019. godinu planira obeležavanje značajnih datuma i praznika, kao što su za Svetog Savu deci podeljeni rasporedi časova sa porukama kako da bezbedno koriste internet. U petoj godini postojanja ovog opštinskog saveta akcenat će biti na prevenciji svih vidova nasilja u društvenoj zajednici.