ponedeljak, 18. februar 2019.

Turistička ponuda Beograda na sajmu u Sofiji

Na Sajmu turizma „Holiday and Spa Expo 2019”, Turistička organizacija Beograda predstavila je aktuelnu turističku ponudu u Sofiji, saopšteno je iz ove organizacije. 

Preko 380 izlagača iz 25 zemalja sveta predstavilo se na ovom sajmu. Akcenat naše ponude bio je na kulturnom turizmu, ponudi za mlade i gradskom odmoru, odnosno na „siti brejk” ponudi u našem gradu, manifestacijama i kongresnom turizmu.

Prvog dana sajma štand su posetili ministarka turizma u Vladi Republike Bugarske Nikolina Angelkova i ambasador Republike Srbije u Republici Bugarskoj Vladimir Ćurgus sa saradnicima. Tokom razgovora naglašena je potreba za intenziviranjem dalje saradnje u oblasti turizma i promotivnih aktivnosti na tržištu Bugarske.

Na zajedničkom štandu pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Srbije, pored Turističke organizacije Beograda, učestvovale su i turističke organizacije Vojvodine, Niša, Pirota, Sokobanje, Kruševca, Knjaževca, Bele Palanke, Dimitrovgrada, Zlatibora, Babušnice, Leskovca, Kragujevca, Vlasotinca, Novog Bečeja, Vranja, Čačka, Kraljeva, Požarevca, zatim turistička agencija „Spa Travel”, hoteli „Zepter”, „Slavija”, „Petrus”, „Belgrade city hotel”, hotel „Bosphorus”, „Atera” apartmani, „Omniturs”, Specijalna bolnica Čigota, Prolom, Lukovska i Vrnjačka banja.

Turisti iz Bugarske su u prvih 10 gostiju po brojnosti tokom prošle godine u Beogradu, sa stabilnom tendencijom porasta u dolascima i ostvarenim noćenjima.