utorak, 19. februar 2019.

Četvrti atletski miting sutra u Beogradu

Sekretarijat za sport i omladinu pomaže u organizaciji četvrtog međunarodnog atletskog takmičenja, pod nazivom „Serbian open indoor miting”, koje će se održati sutra s početkom u 17 časova u Atletskoj dvorani na Banjici.

Kao i prethodnih godina, zvezda mitinga će biti najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, kojoj će ovo biti i poslednja provera pred Glazgov, gde brani titulu šampiona Evrope koju je osvojila u Beogradu. Pored nje, publika će imati priliku da vidi još nekolicinu svetski i evropski vrednih takmičara – Mesuda Pezera (BIH), petoplasiranog sa SP u Birmingemu 2018, zatim Stipu Žunića (HR), trećeplasiranog sa SP u Londonu, a obojica će veliku konkurenciju imati u našem proslavljenom atletičaru Asmiru Kolašincu. 

Veoma interesantna trka može se očekivati u muškoj konkurenciji na 1.500 metara, za koju je prijavljeno deset takmičara, među kojima je i naš atletičar Elzan Bibić. 

U zvaničnom programu mitinga biće dvanaest disciplina, i to pet u ženskoj konkurenciji (60 m, 60 m sa preponama, 400 m, 1.500 m, skok udalj), kao i sedam u muškoj konkurenciji (60 m, 60 m sa preponama, 400 m, 1.500 m, skok udalj, skok uvis, bacanje kugle).

Imajući na umu činjenicu da će se miting održati jedan dan pre isteka roka za finalnu prijavu za učešće na Dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu, među takmičarima je vladalo veliko interesovanje za učešće. Prema preliminarnim evidencijama, prijavljeno je oko 120 takmičarki i takmičara iz 12 zemalja Evrope.

Ljubitelji „kraljice sportova” koji u sredu dođu u Atletsku dvoranu imaće priliku da uživaju u jednom lepom atletskom nadmetanju, dodaje se u saopštenju.

Organizator takmičenja je Atletski savez Srbije.