sreda, 20. februar 2019.

Grad Beograd i kompanija „Lukoil” potpisali sporazum o saradnji

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i direktor za ekonomiju, finansije i trezor kompanije „Lukoil Srbija” Aleksandar Simbirjov potpisali su danas u Starom dvoru sporazum o saradnji. Potpisivanjem sporazuma Grad Beograd je nastavio višegodišnju saradnju sa ruskim energetskim gigantom, koji je nizom akcija pokazao da je društveno odgovorna kompanija. 

Mladenović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Grad Beograd sa kompanijom „Lukoil” potpisuje sporazum o saradnji četvrtu godinu zaredom. 

– Sporazum je proizvod odlične saradnje i uzajamnog poštovanja, kao i dobar primer da Grad Beograd kao lokalna samouprava i prestonica Srbije ima razvijenu saradnju sa kompanijama koje rade na njegovoj teritoriji. „Lukoil” je društveno odgovorna kompanija, čiji pristup poslovanju kao osnovni princip ima sprovođenje osnovne delatnosti, ali uz davanje dubljeg doprinosa sredini u kojoj posluje. Na taj način zajednica se razvija i upotpunjuje, ali i dobija nove sadržaje – rekao je Mladenović. 

Prema njegovim rečima, Grad Beograd i kompanija „Lukoil” su pre četiri godine prepoznali zajednički interes u okviru kojeg ruska kompanija ulaže i razvija svoju infrastrukturu i zapošljava nove radnike, a svoju uslugu prema građanima Beograda i gostima našeg grada podiže na viši nivo. 

– Zbog toga smo zadovoljni i zahvalni „Lukoilu”, a zajedno smo došli do zaključka da je moguće razvijati tu saradnju i u drugim oblastima. „Lukoil” je finansijski pomogao da se održi niz manifestacija u Beogradu, poput filmskog festivala FEST, Martovskog festivala, odnosno Festivala dokumentarnog filma, Dana Beograda, Dana slobode, od ove godine i Džez festivala, a u prošlosti i akcija „Negujmo srpski jezik”. Bilo je tu i drugačijih vidova saradnje, poput sređivanja parkova i javnih površina, u kojima je ova kompanija pomogla Gradu Beogradu. To je takođe građanima upotpunilo i ulepšalo svakodnevni život, što je naravno razlog da nastavimo saradnju sa društveno odgovornim kompanijama. Nadam se da će naša saradnja u narednom periodu biti još konkretnija i bolja – dodao je Mladenović. 

Direktor za ekonomiju, finansije i trezor kompanije „Lukoil Srbija” Aleksandar Simbirjov istakao je da je danas potpisani sporazum nastavak dugogodišnje saradnje sa Gradom Beogradom. 

– Želimo da nastavimo da pružamo podršku gradskim projektima iz oblasti sporta, kulture, ali i projekata socijalnog karaktera. Naša podrška usmerena je ka dobrobiti Beograđana i u ime kompanije želim da izrazim veliku zahvalnost Gradu Beogradu za podršku koju nam pruža u realizaciji zajedničkih projekata. Uveren sam da će naša saradnja nastaviti da se razvija i biti korisna za obe strane – rekao je Simbirjov.