ponedeljak, 25. februar 2019.

Nikodijević: Odlaganje sednice zbog poštovanja procedure

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević potvrdio je da su na njegov predlog odbornici doneli odluku da današnja sednica Skupštine grada bude odložena za sedam dana, odnosno da bude nastavljena 4. marta. 

On je istakao da se za pet godina, koliko je na čelu gradske skupštine, uvek trudio da se vodi računa o poštovanju poslovnika.

– To između ostalog znači i da svi odbornici dobiju materijale na vreme kako bi bili upoznati sa detaljima o kojima će na sednici biti odlučivano, a u cilju što kvalitetnije diskusije. Do odlaganja je došlo zbog tehničke greške. Zakazao sam sednicu prošlog ponedeljka, 18. februara, ali kako je rebalans budžeta morao da ide na doradu, odbornicima je dostavljen u sredu, što je dva dana kasnije nego što predviđa poslovnik. Takođe, jedan od planova detaljne regulacije dostavljen je u sredu, što je prvi slučaj za ovih pet godina, umesto u ponedeljak – rekao je Nikodijević. 

On je izrazio mišljenje da je primedba po tom osnovu bila na mestu i izrazio želju da svi odbornici dobijaju materijal na vreme za svako zasedanje. 

– Planovi detljne regulacije, kao i rebalans budžeta, doneće Beograđanima puno toga dobrog i ne želim da jedna proceduralna greška pokvari dobar utisak o radu ove institucije. Zahvalan sam odbornicima jer su prihvatili moj predlog da sednica bude odložena za sedam dana – dodao je Nikodijević. 

Odbornici su na današnjoj sednici potvrdili Predlog odluke o prestanku i potvrđivanju mandata jednom broju odbornika Skupštine Grada Beograda. Takođe, usvojen je Zapisnik sa desete sednice Skupštine Grada Beograda i predložen dnevni red za 11. sednicu. Po skraćenom postupku usvojena su razrešenja i imenovanja direktora i v.d. direktora u jednom broju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i članova upravnih i nadzornih odbora. Takođe, usvojena su razrešenja i imenovanja u jednom broju školskih odbora.