četvrtak, 28. februar 2019.

Vesić: U narednih nekoliko godina Komunalna policija dobiće hiljadu novih policajaca

Pripremljen je novi zakon o Komunalnoj policiji, koja će se zvati Komunalna milicija, a dobiće i neke nove nadležnosti i šira ovlašćenja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na TV „Pink”.

– Grad Beograd je inicirao promene zakona i zadovoljan je najavljenim izmenama. Za nas je važno što će biti ukinuta odredba prema kojoj na 5.000 građana postoji jedan pripadnik Komunalne policije – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku u Beogradu postoji 360 komunalnih policajaca, što nije dovoljno da se uvede komunalni red, pa zato imamo čitava naselja u predgrađu gde ljudi manje-više nikada nisu videli komunalnog policajca.  

– Očekujemo da ćemo odmah po usvajanju zakona, tokom tekuće godine, obezbediti još 300 pripadnika Komunalne policije. Plan je da u narednih nekoliko godina Komunalna policija dobije oko 1.000 novih policajaca, što će biti dovoljno da „pokrijemo” čitav grad. Komunalni policajci su na raspolaganju građanima i kada je u pitanju problem buke, problem nepropisnog parkiranja na trotoarima, kontrola odlaganja smeća, način na koji se izvode kućni ljubimci, odnosno čitav niz problema sa kojima se susreću građani – istakao je zamenik gradonačelnika.