četvrtak, 14. mart 2019.

Uklonjene nelegalne instalacije u Knez Mihailovoj i susednim ulicama

U Knez Mihailovoj i sporednim ulicama koje predstavljaju delom pešačku zonu 12. marta je demontirano oko 700 metara nelegalnih instalacija i isključeno osam nelegalnih priključaka. 

Prema rečima Aleksandra Cincar-Poposkog, direktora JKP „Javno osvetljenje”, u akciji su učestvovali Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima,  Komunalna policija, ekipe JKP „Javno osvetljenje” i EPS-a, kao i pripadnici MUP-a. 

Kako je najavio direktor JKP „Javno osvetljenje”, za sutra je zakazan završetak akcije kada će se demontirati još oko 600 metara nelegalnih instalacija i isključiti još desetak nelegalnih priključaka.

– Ova vrsta nelegalnih instalacija na dekorativnim stubovima izuzetno ugrožava bezbednost građana, a postavljanje nelegalnih priključaka kojima se vrši nezakonita potrošnja električne energije je protiv pozitivnih zakonskih normi i odredbi.  Korisnici koji su se nelegalno priključivali nelegalno su trošili električnu energiju i time vršili krađu, a tu energiju plaćaju svi građani grada Beograda – istakao je Aleksandar Cincar-Poposki.