četvrtak, 14. mart 2019.

TOB na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi

Turistička organizacija Beograda predstavlja turističku ponudu srpske prestonice na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi (MITT), koji se u glavnom gradu Rusije održava od 12. do 14. marta. 

Zajednički štand TOS-a i TOB-a posetio je ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić i predsednik Udruženja turističke privrede Rusije Špilko Sergej Pavlovič.

Na sajmu je predstavljena aktuelna turistička ponuda sa akcentom na Beograd kao popularnu „siti brejk” destinaciju. Ruski turisti su najviše zainteresovani za rusko nasleđe u Beogradu, turističke ture i kulturne sadržaje. Tokom sajma zabeleženo je i veliko interesovanje posetilaca i organizatora putovanja za dolazak u Beograd radi posete festivalima, kao i sportskim manifestacijama.

Sajam MITT posvećen je prvenstveno poslovnim posetiocima, broji više od 1.700 izlagača i 22.000 posetilaca. Turisti iz Rusije su u TOP 10 u 2018. godini po broju ostvarenih noćenja u Beogradu i nalaze se na 3. mestu po broju dolazaka u Beograd od početka 2019. godine, navodi se u saopštenju.