petak, 15. mart 2019.

Vesić: Podzemni prolazi prelaze u nadležnost Direkcije za građevinsko zemljište

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će biti uvedeno da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda bude odgovorna za podzemne prolaze u Beogradu. 

– Doskoro se nije znalo ko ih održava, zbog čega ima dosta problema. Trebaće malo vremena da se sve reši zakonski, ali je važno to što će Direkcija biti odgovorna i nadležna i imati obavezu održavanja podzemnih prolaza u Beogradu – naveo je Vesić za Studio B. 

Govoreći o tržnom centru u Čumićevoj ulici, zamenik gradonačelnika podsetio je da se radi o privremenom objektu kojem je istekla građevinska dozvola, ali i da Grad Beograd ima samo deo vlasništva nad njim, a delom su to privatni subjekti. 

– Postoje dve opcije kako da rešimo ovaj problem. Jedna opcija je da je da se taj tržni centar sruši i da se tu izgradi nešto drugo, a druga da u saradnji sa Evropskom unijom obezbedimo novac za rekonstrukciju i da to postane umetnička kolonija u centru grada. Da to bude mesto gde će slikari imati svoje izložbe, gde će građani moći da kupe stare ploče, gde će se okupljati umetnici koji se bave modernim dizajnom – istakao je Vesić.

On je dodao da misli da je ova druga varijanta bolja i da nema potrebe da se ruši tržni centar, ali da se o tome još razgovara i ubrzo će se doneti odluka.