petak, 15. mart 2019.

Međunarodni turnir u hokeju na ledu u ledenoj dvorani „Pionir”

Tradicionalni, dečiji međunarodni turnir u hokeju na ledu „Miodrag Šišić – Šile 2019”, 18. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 16. i 17. marta, navodi se u saopštenju Sekretarijata za sport i omladinu. 

Ove godine na takmičenju će učestvovati 16 klubova (29 ekipa) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Srbije, a preko 400 dečaka i devojčica će se družiti i igrati najbržu kolektivnu igru na svetu u ledenoj dvorani hale „Pionir”. 

Turnir počinje u subotu, 16. marta, u 8 časova, a ceremonija otvaranja sportske manifestacije planirana je za 12 časova.

Ovaj tradicionalni memorijalni turnir nosi ime Miodraga Šišića –Šileta, u znak sećanja na igrača koji se izdvajao po jedinstvenom spoju velike hokejaške veštine, ljudskih kvaliteta i posvećenosti ovom sportu. 

Na turniru će biti odigrano ukupno 135 utakmica u dva dana. Igrači će se takmičiti u veštini brzog klizanja, a najspretnijim i najbržim takmičarima biće dodeljene posebne nagrade.

Za petnaest godina, koliko se turnir održava, Beograd je ugostio preko 3.000 malih hokejaša iz sedam zemalja i 30 različitih klubova. Već četvrtu godinu zaredom učestvuju i devojčice koje se ravnopravno bore sa dečacima u hokeju na ledu braneći boje tima „Serbian girls”.

Turnir organizuje Hokejaški klub „Crvena zvezda”, uz pokroviteljstvo Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.