petak, 15. mart 2019.

Održan Prvi sajam srednjih škola u Zemunu

Kancelarija za mlade Gradske opštine Zemun, u saradnji sa svih deset zemunskih srednjih škola, organizovala je Prvi sajam srednjih škola. 

– Veoma smo zadovoljni odzivom škola, kao i interesovanjem malih maturanata za Prvi sajam srednjih škola. Nadamo se da će svake naredne godine ovakvi sajmovi okupljati sve veći broj osnovaca, jer na ovom mestu mogu dobiti sve željene informacije o svom budućem pozivu – rekao je član Veća opštine Zemun Zoran Borjan.

Sa svojim propagandnim materijalima i brošurama, kao i spremnim video-prezentacijama, na jednom mestu su se predstavile Zemunska gimnazija, Politehnika – škola za nove tehnologije, Srednja muzička škola „Kosta Manojlović”, Ekonomska škola „Nada Dimić”, Pravno-birotehnička škola „Dimitrije Davidović”, Medicinska škola „Nadežda Petrović”, Elektrotehnička škola „Zemun”, Saobraćajno-tehnička škola, kao i srednje škole „Link grupe”, Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS i Savremena gimnazija.

Interesovanje osnovaca završnog razreda za nove programe i profile bilo je veliko, a važne informacije i svoje utiske stečene tokom školovanja saopštavali su im timovi srednjoškolaca sa profesorima. Cilj ovog sajma da se na jednom mestu iz prve ruke upoznaju sa kompletnom ponudom za srednjoškolsko obrazovanje u Zemunu u potpunosti je ostvaren, kao i namera organizatora da ih upute u šanse za dalje stručno usavršavanje na fakultetima, ali i zapošljavanje.