četvrtak, 21. mart 2019.

Mladi dizajneri izrađuju nove „viber” stikere za prezentaciju Beograda

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, zajedno sa predstavnicima kompanije „Viber”, predstavio je danas projekat koji će se realizovati zajedno sa Školom za dizajn na Dedinju. Predstavljanju projekta u ovoj školi prisustvovao je i predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić sa saradnicima. 

Đaci ove škole izradiće nove „viber” stikere sa motivima prestonice, a grad će donirati potrebnu opremu za realizaciju ovog projekta, istakao je Petronijević.

– Danas zajednički dogovaramo nove stikere za „pablik čet” Beograda, a sada je to već „pablik komjuniti”, koji Grad Beograd koristi za lakšu komunikaciju sa svojim sugrađanima. Dajemo šansu đacima dizajnerske škole da izraze svoju kreativnost jer Beograd ima 17 opština i svaka od njih ima neku svoju specifičnost. Tako mladima dajemo mogućnost da rade za svoj grad, a projekat podrazumeva dolaske stručnjaka iz „Vibera” koji se bave stikerima, što otvara mogućnost da se najbolji među njima kasnije i zaposle. Nagrada za taj trud ići će preko Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i iznosiće 500.000 dinara, a biće upotrebljena za nabavku dodatne školske opreme. Đaci ove škole autori su i logoa Kancelarije za mlade Opštine Savski venac i mislim da će mladi dizajneri i ovog puta napraviti dobra grafička rešenja – istakao je Petronijević.

On je podsetio da je ovaj projekat najava „Akademije preduzetništva”, koja će kroz kancelarije za preduzetništvo, koje će se oformiti u svim srednjim stručnim školama u Beogradu, stvoriti direktnu komunikaciju sa budućim preduzetnicima.

Direktorka Škole za dizajn Vesna Prcović podsetila je da je ovaj projekat nastavak saradnje sa Gradom Beogradom i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu. Ona je ocenila da su ovakvi projekti za učenike veoma dragoceni jer im omogućuju da steknu i potrebno iskustvo koje im može pomoći da se po završetku škole lakše priključe profesionalnim timovima za dizajn.