petak, 22. mart 2019.

Nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola opštine Rakovica

Zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović prisustvovala je sinoć u hotelu „Balašević” svečanom prijemu najboljih učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije gradske opštine Rakovica i tom prilikom uručila im vredne nagrade za osvojena priznanja na gradskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. 

– Velika mi je čast što smo svi zajedno pozdravili i nagradili najbolje učenike osnovnih i srednjih škola Rakovice i još jednu pretalentovanu generaciju mladih Beograđana. U ovom ambijentu, ispunjenom mladim i talentovanim ljudima, njihovo uspeh još je veći i opipljiv i nadam se da ću imati isti osećaj ponosa i sreće kada ih budem kroz desetak godina gledala kao ostvarene naučnike, sportiste i umetnike. Oni čine svoju opštinu, grad i zemlju lepšim i boljim mestom za život i, kao i do sada, imaće moju podršku, podršku svoje opštine, Grada Beograda i Republike Srbije – izjavila je Andrea Radulović. 

Na svečanosti nagrade je dobilo ukupno 97 učenika osnovnih i srednjih škola Rakovice, koji su u prethodnoj godini osvojili prvo, drugo ili treće mesto na gradskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Takođe su i direktori rakovičkih škola, kao i mentori koji su radili sa nagrađivanim učenicima dobili zahvalnice.

Predsednik gradske opštine Rakovica Vladan Kocić, koji je bio i domaćin svečanosti, čestitao je najboljim učenicima, nastavnicima i mentorima na ostvarenim rezultatima i tom prilikom rekao da je opština organizovala druženje kako bi se makar malo odužila za sve što su najbolji rakovički učenici učinili u prethodnom periodu.

– Hvala ovoj talentovanoj deci, njihovim roditeljima, mentorima, nastavnicima i profesorima što brinu o njima i vode računa da deca dobro napreduju i osvajaju priznanja. Oni su naša budućnost i ove nagrade su nešto najmanje što Rakovica može da učini za svoju dobru decu – istakao je Vladan Kocić.

Među nagrađenim učenicima osnovnih i srednjih škola našlo se i nekoliko stipendista Fondacije za mlade talente Grada Beograda.

U kulturno-zabavnom programu su nastupili Gudački kvartet „Pandora”, Plesna škola „Davidov” i Elena Majstorović, učenica Osnovne škole „Nikola Tesla”, koja je recitovala pesmu koju je sama napisala „Srce u Mostaru”, a sa kojom je učestvovala na manifestaciji „Šantićevi dani”.