petak, 5. april 2019.

Uređeno stepenište koje spaja Banovo brdo i Čukaričku padinu

Član Gradskog veća Zoran Adamović i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić obišli su stepenište koje povezuje Banovo brdo i Čukaričku padinu u čijoj blizini se sprovodi akcija uklanjanja divlje deponije. Akcija je potpomognuta od JKP „Gradska čistoća” i JKP „Zelenilo – Beograd”.

Adamović je istakao da Grad Beograd, uz pomoć javnih komunalnih preduzeća i na inicijativu građana, uređuje prostor ispred zgrada i oko stepeništa koje je od vitalnog značaja za Čukaričku padinu i Banovo brdo.

– Veliki broj građana koristi ovo stepenište, te je čišćenje i uređenje tog prostora neophodno – rekao je Adamović.

On je apelovao na građane da budu društveno odgovorni i da ne odlažu smeće na mestima na kojima to nije predviđeno jer samo tako možemo imati čistiji i lepši Beograd.

Kolarić je naglasio da su inicijative građana veoma važne, a da zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom Beogradom, opština može brzo da reaguje.

– Stepenište koristi veliki broj dece iz OŠ „Filip Kljajić Fića”, te je zbog njihove bezbednosti bilo neophodno ukloniti sav otpad koji su nesavesni građani ovde odlagali – rekao je Kolarić.

On je dodao da će opština za najmlađe stanovnike Čukaričke padine uskoro rekonstruisati dečije igralište u Ulici obalskih radnika, gde će biti postavljene i sprave za fitnes na otvorenom.