subota, 13. april 2019.

Radojičić: Beogradski maraton šalje u svet pozitivne slike Beograda

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ugostio je danas u Starom dvoru delegaciju učesnika 32. Beogradskog maratona, sa promoterom ovogdišnje trke na čelu, bivšim svetskim šampionom u trci na 10.000 metara i predsednikom Sportskog komiteta Kenije Polom Tergatom.

Radojičić je istakao da Beogradski maraton populariše sport, zdrave stilove života, ali i dobročinstvo i zaštitu životne sredine. 

– Pozitivne slike i pozitivna energija koje šaljemo iz Beograda sigurno će nadjačati druge poruke koje su tokom poslednjih nedelja i meseci takođe odlazile iz našeg grada, ali su govorile o nesigurnosti, tenziji i agresiji. Tome svedoči i podatak da ćemo na sutrašnjoj maratonskoj trci imati 28.000 učesnika, od čega 3.000 stranih koji su došli u Beograd jer znaju da je ovo grad gostoprimstva, u kojem se maraton sutra održava 32. put – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je rekao da su gosti impresionirani Beogradom, kao i da se gostoprimstvo oseća na svakom koraku.

– Sport je jedan od najboljih načina za zbližavanje ljudi, ali takođe i veoma važna poruka za mlade naraštaje koji sve više odrastaju uz mobilne telefone i računare. Pol Tergat je tokom karijere osvojio 13 medalja na velikim takmičenjima i sigurno zna koliko je svako usmerenje ka sportu značajno za decu. Poželeo sam im uspešnu trku, ali i da se dobro provedu u našem gradu iz kojeg će, siguran sam, poneti lepe uspomene – zaključio je Radojičić.

Događaju je prisustvovao Kevin Li, predstavnik kompanije Vizdom sport, koja je partner ovogodišnje trke. Li je zaslužan što će na 32. Beogradskom maratonu nastupiti 40 atletičara iz Kine.

Jedan od učesnika trke – Kenijac Čarls Kiprutokoeč potvrdio je pozitivne utiske o Beogradu, napomenuvši da vremenski uslovi pogoduju trkačima i naglasio da očekuje dobar rezultat.