nedelja, 14. april 2019.

Gradonačelnik Radojičić: Maraton promoviše Beograd kao grad sporta i dobročinstva

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić pozdravio je danas učesnike 32. Beogradskog maratona i poželeo im uspeh. 

– Manifestacija je divna. Još jednom dokazujemo da je Beograd grad sporta, a maratonom ga promovišemo u svetu. Najlepša slika šalje se u svet, duh prijateljstva, sporta i zajedništva i dve poruke – da smo grad sporta i da smo grad dobročinstva – istakao je gradonačelnik.

On je parafrazirao reči Duška Radovića, poručivši svima koji su se jutros probudili u Beogradu da su uspeli u današnjem danu. U tom duhu, naveo je gradonačelnik, ako ste danas učesnici Beogradskog maratona i ako ostvarite sopstveni cilj, uspeli ste i to je već dovoljno za april.

Gradonačelnik je precizirao da je ovogodišnji maraton oborio rekorde sa 8.000 trkača u maratonu i polumaratonu. Trkači su iz više od 70 zemalja sveta, što dokazuje da je maraton brend našeg grada i naše zemlje, naveo je Radojičić.

Poželevši sreću takmičarima, on je poručio da je sve u samokontroli i dobroj proceni. 

Maraton se održava pod sloganom „Trči, uživaj i pomozi nekome”, a ovogodišnji promoter je čuveni kenijski atletičar Pol Tergat.