ponedeljak, 15. april 2019.

Nikodijević ugostio reprezentaciju Srbije pred Memorijal „Branko Pešić”

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ugostio je danas u Starom dvoru srpske bokserske reprezentativce predvođene Nenadom Borovčaninom, predsednikom Bokserskog saveza Srbije, povodom održavanja tradicionalnog bokserskog spektakla Memorijal „Branko Pešić – Beogradski pobednik”.

Događaju je prisustvovao vršilac dužnosti podsekretara za sport i omladinu Nikola Rajičić.

Nikodijević je istakao da mu je izuzetno drago zbog prilike da ugosti najbolje srpske boksere. On je takođe rekao da je u pitanju sport koji nas je zadužio, na koji bi u narednom periodu trebalo da se obrati veća pažnja, kao i da se više ulaže u ovaj sport.

Boks u Srbiji ima sjajnu tradiciju i nastojaćemo da pomognemo kako bi se vratio na staze stare slave i ponovo nas obradovao olimpijskom medaljom. Danas je sa nama reprezentacija Srbije predvođena predsednikom Saveza Nenadom Borovčaninom, sa kojim ćemo nastaviti da radimo na poboljšanju uslova u kojima treniraju ne samo reprezentativci već i najmlađi bokserski naraštaji. Ukoliko mogućnosti dozvole, pokušaćemo da napravimo trening centar na gradskom nivou, u kojem bi bokseri imali iste uslove za rad kao njihove kolege u drugim zemljama regiona. Siguran sam da srpski bokseri imaju, ako ne više, onda jednako talenta kao i oni koji danas osvajaju medalje na velikim takmičenjima – rekao je Nikodijević.

On je podsetio da je povod današnjeg okupljanja Memorijal „Branko Pešić – Beogradski pobednik”.

– Branko Pešić je jedan od najpoznatijih Beograđana 20. veka i čovek koji nas je sve zadužio. On je bio je veliki ljubitelj boksa i osnivač „Trofeja Beograda”. Očekuje nas nastup gotovo 170 takmičara iz 20 zemalja, a naš grad ima još jednu priliku da pokaže da je odličan domaćin sportskih manifestacija. Mnogo puta smo pokazali da smo sjajni organizatori i mislim da smo u poslednjih 10 godina bili domaćini više od 100 svetskih i evropskih, juniorskih i seniorskih takmičenja. Svi su iz Beograda poneli odlične utiske i ne sumnjam da će tako biti i kada je u pitanju Memorijal „Branko Pešić”. Verujem da je pred nama nova era srpskog boksa i pozivam Beograđane da dođu u dvoranu „Šumice” i daju podršku našim reprezentativcima kojima želim mnogo uspeha i sportske sreće – poručio je predsednik gradske skupštine.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin zahvalio je Skupštini Grada Beograda na prijemu pred Memorijal „Branko Pešić”, koji će, kako je rekao, ove godine okupiti „pola Evrope”.

– Ovo postaje jedan od najjačih evropskih turnira na kojem nastupaju reprezentacije poput Rusije, Ukrajine, Nemačke, pa čak i Australije. To će biti veliki test za naše boksere, koji će, siguran sam, ostaviti odličan utisak. Srećan sam što smo postigli načelni dogovor da Grad Beograd u budućnosti podrži izgradnju gradskog trenažnog bokserskog centra. Zahvaljujem Gradu Beogradu i Sekretarijatu za sport i omladinu jer nas podržavaju više godina zaredom. Uz podršku Grada Beograda, ali i predsednika Aleksandra Vučića, dobili smo generalnog sponzora – kompaniju „Telekom Srbija” – rekao je Borovčanin.

„Memorijal Branko Pešić – Beogradski pobednik” održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Sekretarijata za sport i omladinu od 16. do 20. aprila u SC „Šumice”, a specijalni gost turnira biće legendarni Ukrajinac Vitalij Kličko.