ponedeljak, 15. april 2019.

Otvoren Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola

Gradski većnik Dragomir Petronijević i gradski podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević otvorili su danas peti Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, koji se održava u Hali 5 Beogradskog sajma. 

– Važnost sajma je da mladi ljudi mogu da se upoznaju sa srednjim školama, kao i sa svojom budućim profesijama. Danas birate čime ćete se baviti u životu, zato iskoristite ovu mogućnost da upišete ono što volite. Sutra kada porastete, jedino što će praviti razliku su znanja i veštine. Ukoliko budete spremni da učite i radite na sebi, sutra ćete napraviti karijeru – poručio je Petronijević budućim srednjoškolcima. 

On je podsetio da se uči kroz ceo život, te da se za dve decenije očekuju 44 nova zanimanja. 

– Zato budite spremni da stalno učite i obogaćujete svoja znanja, jer to radite samo zbog sebe. Snovi se ostvaruju tako što pravite razliku, a razliku pravite zato što znate više – istakao je Petronijević i najavio da će Grad Beograd nastaviti da podržava ovaj program. 

Podsektetar Raičević je zahvalio Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Privrednoj komori Srbije i Beogradskom sajmu na pomoći u realizaciji petog Sajma srednjih stručnih i umetničkih škola. 

On je poručio da je ideja da se mladim ljudima pomogne da donesu jednu od najvažnijih odluka u životu. 

– Grad Beograd je tu da stvori što bolje uslove u školama, da vam direktori i profesori prenesu znanje, a na vama je da izvučete maksimum iz školavanja i sutra radite ono što želite – zaključio je Raičević. 

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Privrednom komorom Srbije organizuje sajam namenjen učenicima završnih rezreda osnovnih škola.