ponedeljak, 15. april 2019.

Program na Beogradskoj tvrđavi povodom „Dana Beograda”

Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” će tokom manifestacije „Dani Beograda” organizovati prigodan program od 16. do 18. aprila na prostoru tvrđave i parka Kalemegdana, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Izložba „Raskršće pogleda” u Kuli Nebojša biće otvorena u utorak u 18 sati, dok će na istom mestu u sredu od 17 sati biti organizovano stručno vođenje kroz stalnu postavku na srpskom i engleskom jeziku za sve posetioce.

Izložba „Džez u Beogradu” biće otvorena u četvrtak, 18. aprila, u 18 sati na Savskom šetalištu, gde će biti postavljeno 10 postamenata koji će prikazivati 90 godina postojanja džez muzike u Beogradu. Tom prilikom sviraće učenici Džez odseka Muzičke škola „Stanković”.

U četvrtak, 18. aprila, za sve zainteresovane posetioce će od 11 do 19 sati biti slobodan ulaz u objekte Rimski bunar, Veliki barutni magacin, Sahat-kula, Kula Nebojša i Vojni bunker. 

Istog dana, od 11 do 19 sati, posetioci će moći da pogledaju izložbu „Stare mape – putokaz ka prošlosti Beograda” u prostorijama objekta Rimski bunar, gde će biti prikazane mape Beograda, Evrope i sveta, kao i makete jedrenjaka iz perioda srednjeg veka. Ulaz je slobodan.