utorak, 16. april 2019.

Gradonačelnik Radojičić na „Magičnom doručku” sa decom Škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić svečano je otvorio program humanitarne akcije „Magični doručak” u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” u Zemunu. 

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, kao i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Radojičić je istakao da je vrlo važno da kao društvo pomažemo jedni drugima i da u segmentima života u kojima postoje određene smetnje učinimo sve da umanjimo njihov efekat. 

– Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i drugi organi Gradske uprave daju sve od sebe da pomognu i olakšaju život deci sa smetnjama u razvoju. U ovoj akciji imali smo veliku pomoć društveno odgovornih kompanija koje daju odličan primer da samo zajedničkim radom možemo da postignemo prave rezultate. U ovom slučaju, banka „Kredi agrikol”, kompanija „Metro” i Banka hrane rade zajedno sa gradom i republikom – rekao je Radojičić. 

Gradonačelnik je pohvalio rad i dobru organizaciju Škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”.

– Videli smo kako deca rade na poligonu za vežbanje kretanja i orijentacije. Poligon spada u grupu najsavremenijih u Evropi. U pitanju je vrlo inovativna metoda koja pomaže deci da lakše savladaju prepreke sa kojima se suočavaju svakodnevno. U razgovoru sa direktorkom ove ustanove i zaposlenima videćemo kako dalje da unapredimo rad škole – dodao je gradonačelnik. 

Cilj akcije „Magični doručakֲ” je prikupljanje donacija u hrani za škole širom Srbije. 

Direktorka škole Radmila Laban podsetila je da ustanova na čijem je čelu u svom sastavu ima predškolska odeljenja, osnovnu školu koja radi po redovnom nastavnom planu, nekoliko vrsta srednjih škola, kao i dom u kojem su smešteni učenici iz drugih delova Srbije i Republike Srpske.