utorak, 23. april 2019.

Besplatan program za srednjoškolce tokom prolećnog raspusta

Muzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom prolećnog raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Previše priče neće napuniti ćup – kreativne radionice keramike i izložba radova”.

Kurs će trajati od 29. aprila do 3. maja. U okviru programa „Previše priče neće napuniti ćup”, svaka grupa polaznika će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima, uz uvodno predavanje kustosa na temu „Tradicionalna afrička keramika”, ovladati tehnologijom izrade, ukrašavanja, glačanja i bojenja predmeta od gline, koji će se zatim peći i pripremati za izlaganje.

Završni deo programa održaće se u subotu, 4. maja, kada će polaznici uz pomoć kustosa kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se u nedelju, 5. maja, u 14 časova.

Prijavljivanje je obavezno na kontakt@mau.rs sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrana grupa kursa (od 10 do 14 časova ili 14 do 18 časova).