utorak, 14. maj 2019.

Radojičić: Komunalne službe spremne, bez većih problema u Beogradu zbog padavina

Sve komunalne službe i subjekti u Beogradu su pripravni, nema razloga za paniku i na osnovu informacija sa terena u ovom trenutku nemamo većih problema, rekao je danas gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i komandant Štaba za vanredne situacije.

On je nakon sednice štaba u Skupštini grada izjavio novinarima da su povećani aktivnost i angažovanje svih službi u poslednja 24 sata, te da će tako i ostati jer se glavne padavine očekuju do sutra u popodnevnim satima.

– Sve komunalne službe i subjekti koji učestvuju u prevenciji i reagovanju u slučaju poplava u Beogradu dali su izveštaje, kao i predsednici opština. Na osnovu tih informacija došli smo do zaključka da su sve službe spremne i da u ovom trenutku nemamo većih problema. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” takođe je dalo informaciju da u nekim nižim delovima grada ima povećane aktivnosti i problema koje rešava na terenu. Problemi se javljaju u nižim delovima grada, ali i u onim delovima gde je kanalizacioni sistem takav da zbog neplanskih priključaka u ovom trenutku ne može da prihvati veću količinu vode. U tim delovima grada radi se na rešavanju problema u ovom trenutku, ali i dugoročnije – pojasnio je gradonačelnik.

On je poručio da svi građani koji budu imali probleme tog tipa mogu da se jave „Beokom servisu” i dodao da će nadležne službe što je moguće pre reagovati.

Radojičić je rekao da su na današnjem sastanku predstavnici JVP „Srbijavode” i JVP „Beogradvode” dali informaciju da su pripravni, dežuraju na terenu i da ne očekuju da će na našoj teritoriji biti većih problema u narednom periodu.

– Na osnovu trenutnih informacija i trenutnog stanja u Beogradu, bez dodatnih smo mera u odnosu na one koje sada imamo – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Sastanku su prisustvovali članovi Štaba za vanredne situacije, predstavnici Gradske uprave, komunalnih preduzeća i gradskih opština.