sreda, 15. maj 2019.

Radojičić: Rekonstrukcija mladenovačkog doma zdravlja u vrednosti od 142 miliona dinara

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas dom zdravlja u Mladenovcu povodom rekonstrukcije ove ustanove, koja je počela ovih dana. Zajedno sa gradonačelnikom, objekat su posetili i sekretarka za zdravstvo Vera Dražić i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.  

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je veoma važno da građani Mladenovca imaju adekvatnu zdravstvenu uslugu – u dobrim uslovima i na vreme. On je precizirao da će u tri objekta ovog doma zdravlja biti uložena 142 miliona dinara. Radovi se trenutno izvode na jednoj od tri centralne zgrade doma zdravlja, na prvom i drugom spratu – na odeljenjima  opšte prakse, stomatologije, pedijatrije i rendgena, tako da su ova odeljenja trenutno izmeštena. U sva tri objekta predviđena je zamena podova, instalacija, stolarije,  toaleta, krovnog pokrivača i krečenje. 

– Važno je da zdravstvene ustanove na primarnom nivou funkcionišu dobro, zahvaljujući čemu će i čitav zdravstveni sistem biti bolji i adekvatniji, a lekari na tercijalnom nivou moći će da pruže kvalitetnije usluge pacijentima. Mladenovac je specifičan zbog udaljenosti, te dom zdravlja mora da pruži i više od primarne zdravstvene zaštite, kako pacijenti ne bi putovali do centra – istakao je Radojičić.

Grad Beograd, u skladu sa politikom Vlade Srbije, vodi odgovornu politiku prema građanima, naročito u segmentu funkcionisanja zdravstvnog sistema, a tako će biti i ubuduće, dodao je Radojičić.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će usluga u ovom domu zdravlja nakon rekonstrukcije biti mnogo bolja, naglašavajući važnost čitavog projekta za građane Mladenovca zbog čega rokovi treba da se ispoštuju. 

– Ovo je značajan projekat za građane Mladenovca i za kolege koje će raditi u domu zdravlja. Vrlo je važno da ovaj projekat bude završen na vreme, kao što je obećano. Radujem se sa njima otvaranju objekta u predviđenom roku i verujem da će građani Mladenovca biti zadovoljni – zaključio je gradonačelnik. 

Vladan Glišić zahvalio je Vladi Republici Srbije i Gradu Beogradu na velikoj investiciji u opštini Mladenovac.

– Očekujemo da će u narednih sedam meseci radovi biti završeni. Gradonačelniku hvala što je danas posetio našu opštinu i podržao naše napore da stvorimo bolje uslove za pacijente i rad medicinskih radnika. Sekretarijat za zdravstvo je podržao određenim sredstvima naš dom zdravlja i rekonstrukciju četiri velike seoske ambulante, za koje se nadam će biti gotove do kraja godine – naglasio je predsednik opštine.

Dr Dušica Milovanović, v.d. direktora Doma zdravlja Maldenovac, zahvalila je gradonačelniku na poseti i pozvala ga na otvaranje objekta po njegovom završetku.

Ona je precizirala da je ovo prva investicija u Dom zdravlja Mladenovac otkada je otvoren pre četiri decenije. Uradiće se detaljna rekonstrukcija i adaptacija koja će značajno popraviti uslove rada, navela je Milovanovićeva.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije finansira radove.