sreda, 15. maj 2019.

Vesić: Sjajna vest za građane leve obale Dunava, odobren je kredit za kanalizaciju

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je, gostujući u „Vestima u sedam” Studija B, da ima sjajnu vest za građane leve obale Dunava, jer je danas menadžment Evropske investicione banke (EIB) odobrio kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije u ovom kraju Beograda.

– Ponosan sam jer mogu da saopštim građanima Beograda koji žive na levoj obali Dunava sjajnu vest jer je danas menadžment Evropske investicione banke (EIB) odobrio kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije u ovom delu našeg grada – rekao je Vesić i dodao da je današnja odluka posledica rada i pregovora koji su trajali skoro godinu dana koje je vodio sa svojim timom.

– Evropska investiciona banka odobrila je danas gradu Beogradu kredit od 35 miliona evra, a grad Beograd će obezbediti dodatnih 12,93 miliona evra koliko će koštati izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava. U budžetu za ovu godinu već smo obezbedili 4,2 miliona evra od dela koji pripada Gradu, dok će naredne godine biti obezbeđeno 8,73 miliona evra. Želim da se istaknem da je Evropska investiciona banka obezbedila i bespovratna sredstva u iznosu od 1,1 milion evra Gradu Beogradu kao tehničku pomoć za izvođenje i pripremu projekta kanalizacije. Ugovor o tehničkoj pomoći biće potpisan početkom juna kako bi odmah moglo da počne projektovanje kanalizacije – rekao je zamenik gradonačelnika. 

Goran Vesić je rekao da sada veruje da izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava može da počne u prvoj polovini naredne godine i dodao da je sadašnja gradska vlast prva i jedina koja građanima Beograda koji žive na ovoj obali Dunava, a kojih je preko 150 hiljada, rešava ovaj životni problem. 

– Izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava više puta smo građanima obećali Nebojša Stefanović, Siniša Mali, bivši gradonačelnik Beograda, i ja kao tadašnji gradski menadžer. Ponosan sam jer sam zajedno sa svojim timom, koji je vodio pregovore sa Evropskom investicionom bankom, uspeo da stvorim uslove da se ovo obećanje građanima i realizuje. Mi naša obećanja ispunjavamo i to je razlika između nas i naših prethodnika koji su sve ovo mogli da urade, ali nisu – rekao je Vesić i dodao da je zahvalan Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i „Beogradskom vodovodu i kanalizaciji” na velikim naporima da se ovaj projekat realizuje. 

– Grad Beograd ispunjava svoja obećanja građanima – poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.