četvrtak, 16. maj 2019.

Promocija Beograda i Srbije u Grčkoj

Promocija Beograda i Srbije u Grčkoj, osmišljena kao vezana prezentacija u tri grčka grada, uspešno je realizovana u Solunu nizom događaja za publiku i poslovne goste, nakon čega se nastavlja u Atini i Larisi.

Građanima Soluna i turistima u poseti ovom gradu, Turistička organizacija Beograda i Turistička organizacija Srbije predstavile su turističku ponudu našeg grada i zemlje u celodnevnom programu na platou ispred „Bele kule”. Posetioci su uživali u nastupu kulturno-umetničkog društva, koje je uz tradicionalnu izvornu srpsku muziku, hor i orkestar izvelo splet narodnih igara, dok su na štandovima mogli da se informišu o turističkoj ponudi različitih destinacija naše zemlje, Niša, Leskovca, Vojvodine, Kragujevca, Sokobanje, Mionice. Beograd je istaknut aktuelnom ponudom za nastupajuću letnju turističku sezonu, dok su veliko interesovanje privukli i najpopularniji muzički događaji u našoj zemlji (Bir fest, Egzit, Sabor trubača u Guči, Nišvil i drugi). 

Goste je pozdravio gradonačelnik Soluna Janis Butaris, posle čega su se prisutnima obratili i predstavnici Beograda i Srbije.

Posle uspešno realizovane promocije u Solunu, Beograd i Srbija do kraja nedelje predstavljaju našu ponudu u Atini, a zatim i u Larisi.