četvrtak, 16. maj 2019.

Jubilarni „Beogradski noćni market” na pijaci „Blok 44”

Popularni muzičko-gastronomski festival „Beograski noćni market” biće održan danas, od 18 sati do ponoći, na pijaci „Blok 44”. Ovaj jubilarni festival, 20. po redu, deo je Međunarodne konferencije Svetskog udruženja veletržnica (World Union of Wholesale Markets, WUWM) koja se održava u glavnom gradu, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i JKP „Gradske pijace”, navodi se u saopštenju iz ovog preduzeća. 

Gosti će imati priliku da se upoznaju sa više od 200 izlagača sa odličnom ponudom raznovrsnih proizvoda, hrane i pića. Centralnu ulogu imaće dugogodišnji poljoprivredni proizvođači – „šampioni pijaca”, koji dolaze iz sela oko Beograda i ostalih delova Srbije. Posetioci će moći da probaju tradicionalne srpske proizvode, kao što su duvan čvarci, kobasice, ajvar, kajmak, prirodni sokovi, zatim domaće voće i povrće koje najbolje uspeva u baštama srpskih poljoprivrednika. Dizajneri, afirmisani i neafirmisani umetnici izložiće unikatne predmete.

Na ovom jedinstvenom festivalu hrane, pića i zabave pod otvorenim nebom, poseban ugođaj posetiocima pružiće odličan muzički program di-džeja Brkatog i vatromet. JKP „Gradske pijace”, zajedno sa članovima Svetskog udruženja veletržnica, ovom prilikom obeležiće međunarodnu kampanju „Love Your Local Market 2019”. Cela pijaca biće u znaku ove kampanje, a posetioci će dobiti poklone – moderne cegere, bedževe, balone, majice i drugi promotivni materijal. Ulaz je slobodan.