ponedeljak, 20. maj 2019.

Delegacija Sočija posetila Beograd

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i član Gradskog veća Dragomir Petronijević razgovarali su danas u Starom dvoru sa delegacijom ruskog Grada Sočija, koju je predvodio gradonačelnik Anatolij Pahomov. Razgovorima je prisustvovao i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i domaćin delegacije u Srbiji Dragomir Karić.

Mladenović je istakao da je veoma važno da se saradnja Republike Srbije i Ruske Federacije stalno širi, kao i da gradovi dveju država uspostavljaju blisku saradnju u mnogim oblastima.

– Beograd već ima izrazito snažnu saradnju sa Moskvom i Sankt Peterburgom, a širimo je i na druge gradove u Rusiji. Inicijativa Grada Sočija i njihova poseta, praćena velikim brojem njihovih turoperatera, uliva nadu da će se ta saradnja obostrano širiti i da ćemo na polju turizma imati još bolje rezultate. Danas smo razgovarali o tome da se u što skorijem roku organizuju međusobni dani, kako bi jedni drugima što bolje predstavili naše gradove. Postoji veliki prostor za kulturnu, sportsku i privrednu saradnju, a turizam je način da tu saradnju učinimo što atraktivnijom. Soči je grad koji se najbrže razvija u Ruskoj Federaciji i koji, nakon organizovanja Zimskih olimpijskih igara, svake godine obiđe šest miliona turista. Takva iskustva za nas su dragocena i nastojaćemo da u narednom periodu međusobnu saradnju podignemo na što viši nivo – kazao je Mladenović.

Tom prilikom gosti i domaćini razmenili su i prigodne poklone, a delegacija Sočija tokom dana će obići kulturno-istorijske znamenitosti glavnog grada Srbije.