utorak, 11. jun 2019.

Sekretarijat za privredu raspisao javne pozive, kao mere zapošljavanja za tekuću godinu

Sekretarijat za privredu i Nacionalna služba za zapošljavanje, Filijala za grad Beograd, kroz usvojen Akcioni plan zapošljavanja grada Beograda za 2019. godinu potpisali su Sporazum o sufinansiranju programa mera aktivne politike zapošljavanja za tekuću godinu.

Na osnovu Sporazuma, koji se potpisuje već petu godinu zaredom raspisana su tri javna poziva, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za privredu.

Kako se precizira, raspisan je javni poziv za realizaciju programa stručne prakse u 2019. godini, sa stručnim osposobljavanjem nezaposlenih za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje. Raspisan je, takođe javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2019. godini, kojim se podstiče zapošljavanje nezaposlenih kroz program samozapošljavanja, odnosno dodeljivanja subvencija za osnivanja novih start ap privrednih subjekata, prevashodno mladih, žena i teže zapošljivih lica. Raspisan je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2019. godini, kojim se podstiču poslodavci u cilju zapošljavanja nezaposlenih lica.

Grad Beograd i Sekretarijat za privredu opredelili su 15 miliona dinara za navedene programe mera aktivne politike zapošljavanja. Ukupna sredstva za ove programe, zajedno sa sredstvima Republike Srbije iznose preko 27. miliona dinara. Ovim programima biće zaposleno i obučeno više od 150 lica i otvoreno novih 55 privrednih subjekata, ističe se u saopštenju.  

Sve pojedinosti javnih poziva nalaze se na sajtu Gradske uprave: beograd.rs u rubrici Gradski oglasi i konkursi, a za sve dodatne informacije svi zainteresovani mogu se informisati putem pozivnog centra Nacionalne službe 0800-300-301 i Sekretarijata za privredu 011/715-7369.