nedelja, 16. jun 2019.

Radojičić: Evropsko prvenstvo za košarkašice sjajna prilika za promociju Beograda i našeg sporta

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i generalni sekretar tog saveza Dejan Tomašević dočekali su danas ispred Starog dvora učesnice „Košarkaškog marša” kojim se obrojava 10 dana do početka Evropskog prvenstva za košarkašice u Srbiji. 

Gradonačelnik je istakao značaj takmičenja, koje će se održati od 27. juna do 7. jula u Beogradu i Srbiji.

– Sjajna je prilika da popularizujemo košarku, koja je naš nacionalni sport, takođe i žensku košarku u kojoj smo veoma uspešni, a kroz sport i zdrave načine života. Za Beograd je veoma važno da pokaže da može da organizuje vrhunska takmičenja, kako je to radio u prethodnom periodu, kao i da je dobar domaćin za sve učesnike i navijače koji će poželeti da ponovo dođu u srpsku prestonicu – istakao je Radojičić.

On je zahvalio devojčicama – učesnicama „Košarkaškog marša” jer su skrenule pažnju javnosti da za 10 dana počinje Evropsko prvenstvo u Srbiji i Beogradu, a našim košarkašicama poželeo je što bolji rezultat i pozvao sve ljubitelj sporta da navijaju za naš tim.

– Pozitivna energija i bezrezervna podrška, koje je naš narod do sada slao sa tribina kada su naši sportisti igrali za boje Srbije, fascinantni su i  veoma bitni za tim. I zato je važno da tih dana pokažemo koliko cenimo srpsku košarku i naš sport, te da se vidi jedinstvo po kojem smo poznati kada igra nacionalni tim – poručio je gradonačelnik. 

Danilović je istakao da je sve spremno za početak Evropskog prvenstva za košarkašice.

On je zahvalio Gradu Beogradu, Gradu Nišu i Gradu Zrenjaninu, kao i Ministarstvu omladine i sporta na velikoj pomoći u organizaciji elitnog ženskog takmičenja.

Cilj je, kako je rekao, da u organizacionom smislu sve prođe u najboljem redu, a našim košarkašicama poželeo da ostvare što bolji rezultat i poručio da im ne treba stvarati pritisak pred početak takmičenja.

Utakmice se u grupnoj fazi igraju u Nišu, Zrenjaninu i letonskoj Rigi, dok se završnica prvenstva igra u Beogradskoj areni.