utorak, 18. jun 2019.

Rekonstrukcija Ulice 27. marta – zastoj samo iz pravca Cvijićeve ulice

Radovi u sklopu prve faze rekonstrukcije Ulice 27. marta teku bez većih problema i za sada su gužve jedino iz pravca Cvijićeve ulice, dok iz pravca Bulevara oslobođenja nije bilo većih zastoja, izjavio je za TV „Prva” gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Prema njegovim rečima, neminovne su izmene u redovnom režimu saobraćaja kada se izvode ovakvi opsežni radovi. 

– Ono što je bila naša strepnja, to je kako će funkcionisati saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra i da li će talas koji se javi zbog zastoja uticati na ovaj bulevar, ali do toga nije došlo. Naravno da smo očekivali da dođe do gužve i zastoja, ali primetili smo i da je već polovinom prošle nedelje smanjen broj automobila na ulicama Beograda, što je svakako uticalo da ne bude većih zastoja – istakao je Rafailović.

On je ponovio da se problem za sada javlja na raskrsnici Cvijićeve i Starine Novaka. 

– Mi tokom dana imamo redovnu komunikaciju sa Upravom saobraćajne policije za grad Beograd. Potrebno je da prođe najmanje tri do četiri dana da bismo videli na koji način se taj saobraćaj raspoređuje na mreži – rekao je Rafailović.

Govoreći o tome da se trenutno u gradu radi na nekoliko lokacija, Rafailović je naglasio da je to moralo da se radi jer godinama u uličnu mrežu nije ulagano na način kako se to sad radi. 

– Naša saobraćajna infrastruktura je bila skoro uništena i mi smo zatekli katastrofalno stanje. Nismo mogli više da odlažemo rekonstrukciju Ulice 27. marta, a letnji period je najpovoljnije vreme za ovakve radove. Tad počinje školski raspust, smanjuje se broj vozila na ulicama jer je sezona godišnjih odmora – rekao je Rafailović, koji je uputio izvinjenje građanima što njihove dnevne aktivnosti trpe zbog radova i uputio apel na strpljenje.

On je podsetio da je sada praktično na snazi vanredni režim saobraćaja jer se rekonstruiše saobraćajnica u centru grada dužine tri kilometra i da će građani, kada se završe radovi, dobiti jedan moderan i funkcionalan bulevar.