utorak, 18. jun 2019.

Novi kontejneri na opštinama Vračar, Zvezdara i Voždovac

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” otpočelo je akciju zamene kontejnera na opštinama Vračar, Zvezdara i Voždovac, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Akcija postavljanja novih i zamene starih kontejnera realizovana je tokom predhodne noći u Ulici južni bulevar, gde su uklonjena 54 kontejnera zapremine 1,1 kubni metar, a postavljena 42 džambo kontejenra zapremine 3,2 kubna metra.

Zamena kontejnera će biti nastavljena u ulicama Strumičkoj, Rimskoj, Vojislava Ilića, Ustaničkoj, od Bulevara kralja Aleksandra do Vojislava Ilića, i u ulicama Zaplanjskoj i Dragice Končar, gde će tokom akcije biti postavljeno više od 200 novih sudova za odlaganje otpada. Ova akcija ima za cilj da poboljša komunalnu uslugu odnošenja smeća, da sugrađanima obezbedi veći broj parking mesta, kao i da u ulicama gde je pojačan intenzitet saobraćaja ekipe „Čistoće” brže i efikasnije odnose otpad.

„Čistoća” podseća sugrađane da sudovi za odlaganje otpada nisu samo inventar Grada Beograda i JKP „Gradska čistoća”, već da pripadaju i svim Beograđanima, te apeluje na građane da pravilnim korišćenjem pomognu da ih očuvamo kako bi što duže bili u upotrebi.